Плесен, гъбички по стените - Компания ПРАНА
Расчет стоимости
+359 877 470 155
Imeil: bgprana@gmail.com
Skype: bgprana
Други контакти

Плесен, гъбички по стените

Мухълът по стените!!! Какво ще помогне срещу него?

Грибок на стенах

Най-съвременнен и действащ начин за избавяне от плесени специалистите са признали инсталацията на децентрализираните вентилационни системи. Те не само осигуряват обща вентилация, но и постоянно «чистят» стайния въздух. Защо е нужно това? Изследвания са доказали, че причината за появата на плесени в дома се явява повишената влажност и замърсяване на «стайния» въздух, които неколкократно превишават нивото на замърсяване на «уличния» аналог. Подобрението на ситуацията и премахването на мухъла ще осъществи инсталирането на иновационната система за вентилация «Прана». Тя не само проветрява помещението, но и ги снабдява с чист воздух, наситен с кислород, природни йони и предварително загрят въздух. Освен това, системата позволява да се съхрани електроенергията и същественно да се намалят разходите за затоплянето (през зимата) или охлаждането (през лятото) на жилищата.

 

С какво е опасен мухъла в сградата?

Грибок на стенах

При повишена влажност в апартамента се появява мухъл по стените и плесени, което е вредно за живеещите в него. Спорите на плесените съдържат токсични вещества, които предизвикват сухота в гърлото, хрема, пристъпи на задушава кашлица. Повишената влажност, а заедно с това недостатъчната вентиляция на помещенията, мухъла и отсъствието на оптимално количество кислород във въздуха, често предизвикват главоболие, а също така различни нарушения, свързани с хипоксия на клетките както на гръбначния така и на главния мозък.

А Вие имате ли мухъл в банята?

Мухълът в апартамента се разпространява много бързо. За да се появи мухъл в къщата, влажността на въздуха трябва да превишава повече от 70%. Ако осигурим в помещението 50% влажност на въздуха, плесените нямат условия за развитие. При оптимален за човека микроклимат, се премахва мухъла и поява на плесени във всякакви, дори най-влажните помещения, такива, като банята или кухнята. Мухъл в банята или кухнята това е първия звънец, който предупреждава за недостатъчна вентилация на помещенията, ведь именно в этих комнатах проходит стационарный воздуховод проектной вентиляции. Първо е необходимо да се премахне мухъла и плесените в апартамента, т.е. да се нормализира (основно – да се понижи) нивото на влагата. Излиза, че осигурявайки добър микроклимат, вы се избавяте от мухъла и плесените.

Грибок на стенах

Начините, които не помагат да се избавим от плесените?

Най-скъп и не винаги ефективен начин – това е смяна на хидроизолацията, която често нарушава архитектурата на сградата и разбира се, изисква големи разходи. Често за тази ситуация използват по-евтин вариант – тъй наречените «сушки», прибори, които извеждат конденза. Но нито първия, нито втория начин не способстват за отстраняване на мухъла напълно, тъй като остава първоизточника на проблема – високата влажност на воздуха в помещението.

Въпроси и поръчка

Ако се интересувате от продуктите на нашата фирма, моля обадете се на:

+359 877 470 155 Сергей
Skype: bgprana

или email:

Преимущества рекуператора
  • Система гарантирует высокое качество воздуха;
  • Надежность
  • Автономность (не требует дополнительных расходников);
  • Высокое качество и сбалансированная стоимость;
  • Многофункциональность;
  • Воздухообмен в диапазоне 10-100% производительности;
  • Система Прана адаптирована под все виды помещений.

Мы в социальных сетях