ПРИНИЦИП НА РАБОТА НА РЕКУПЕРАТОР - Компания ПРАНА
Расчет стоимости
+359 877 470 155
Imeil: bgprana@gmail.com
Skype: bgprana
Други контакти

Технически характеристики

ПРИНИЦИП НА РАБОТА НА РЕКУПЕРАТОРА

Въздушните потоци - пресния и отработения преминават през системата на медните топлообменници, разположени вътре в работния модул, при това са резделени помежду си както вътре в работния модул така и на „вход-изход” и не се смесват.
Във вентилационната система ПРАНА топлият отвеждан от помещението въздух нагрява хладният въздух навлизащ отвън. През лятото е обратно – охлажда го.
Системата няма филтри, а медни топлообменници които обезпечават обеззаразяване на въздуха и благодарение на това, че въздуховодите са директни, а дължината им не е голяма се съхранява йонния състав на въздуха и неговата естествена енергийна съставка „прана”.

РЕЗУЛТАТИ:
„Прана” не само проветрява помещението, а също така обезпечава достатъчно количество предварително подгрят „уличен” въздух, който е наситен с кислород и природни йони. Освен това тази система позволява значително да се намалят разходите за затоплянето на жилището през зимата и охлаждането му през лятото, благодарение на ефективната работа на топлообменника.

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА НА РЕКУПЕРАТОРА „ПРАНА”:

Компактни габарити: диаметър на корпуса на работния модул – 150, 200, 250, 340 мм. Дължинаната се регулира в зависимост от дебелината на стената.
Меден топлообменник: първо на медта е присъща забележителна топлопроводност, второ благодарение на това, че медта се явява антисептик (максимално приближена по този показател до среброто) в рекуператора се създава среда осигуряваща обеззаразяване на въздуха т.е. вирусите, бактериите, микробите губят жизнеспособност.
КПД до 83%: той се достига за сметка на преминаващите през системата на медни топлообменници (рекуператори) два срещуположни въздушни потока - пресния и отработения, без да се смесват.
Бързо и лесно монтиране: прави се отвор към улицата, в който върху монтажната пяна или друг уплътнител се поставя работния модул. Също така има модели за монтиране на вентилационния блок вътре в помещението (в качеството на вътрешен блок). Видими остават само вентилационните решетки: едната вътре в помещението, а другата – върху фасадата.
Без разходи за материали. Лесна поддръжка. Максимално ниво на потребление на електроенергия от 32 вт до 310 вт, в зависимост от модела.
Лесна и удобна система на управление: пулт за дистанционно управление или реостат.
Безшумна работа при нощен режим: (битова серия).
Гаранционен период - 2 години.
Достъпни и ниски цени при конкурентно съотношение „цена-качество”.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА ВЕНТИЛАЦИОННАТА СИСТЕМА ПРАНА

Въпроси и поръчка

Ако се интересувате от продуктите на нашата фирма, моля обадете се на:

+359 877 470 155 Сергей
Skype: bgprana

или email:

Преимущества рекуператора
  • Система гарантирует высокое качество воздуха;
  • Надежность
  • Автономность (не требует дополнительных расходников);
  • Высокое качество и сбалансированная стоимость;
  • Многофункциональность;
  • Воздухообмен в диапазоне 10-100% производительности;
  • Система Прана адаптирована под все виды помещений.

Мы в социальных сетях